Emlékszel még az iWiW-re Facebook lakó?

Ismét itt a nyár vége, az idő meg csak rohan, ki tudja hol áll meg...

Ez a poszt nem feltétlenül a Kairos tárhely bérbeadás tapasztalatáról fog szólni, hanem a legelső írásomhoz nyúlna vissza, ahol arról ecseteltem, hogy 2011-ben mennyire más világot éltünk, pedig mindössze csak 5 év telt el.

Akkoriban nősültem meg, így hát a lagziszervezés és az azt követő mézeshetek eléggé emlékezetesek lettek számomra, így az időutazást viszonylag könnyedén tudom megejteni emlékezetemben.

2011. nyár vége, pár nappal az esküvő előtt járunk...

- Az összes közvetlen ismerősöm tudta, hogy nősülés előtt állok, pedig az iWiW már haldoklott, a Facebook meg még nem volt népszerű
- Az esküvőről és úgy egészében az életemről sehova nem posztoltam semmit, mégis tudták mit csinálok, merre járok
- A nászútunk mindennapjairól blogot írtam és nem posztoltam sehova, mert nem volt hova...pontosabban a fenti okok miatt nem volt releváns.
- Hazajövetelünk után az élményeinket nem a közösségi portálokon osztottuk meg, sőt nem is Viberen.

Ugye milyen hihetetlen? Mindössze 5 éve volt és ma el sem tudjuk képzelni az életünket Facebook nélkül, miközben a feltörekvő fiatal generáció azt sem tudja már mi az az iWiW, ezért most segítek nekik:

Az iWiW az egyik legismertebb hazai közösségi ismertségi hálózat volt, azonban népszerűsége folyamatosan csökkent. Még 2002-ben indult, és a Facebook térnyerése előtt a legnépszerűbb közösségi portál volt a magyarok körében. Előnyének tartották, hogy kizárólag a magyar piacra készült. A felmérések szerint főleg a középkorú internetező korosztály kedvelte.

A kezdetekben WiW néven működött, csak 2005-ben a tulajdonosváltáskor nevezték át a mai iWiW-re (ez egy angol nyelvű kifejezés rövidítése, azt jelenti, hogy „nemzetközi ki-kicsoda”). 2006-ban vásárolta meg közel egymilliárd forintért a Magyar Telekom, amely a T-Online csoportba építette a weboldalt.

Az iWiW 2011-ben nagymértékben megújította az oldal funkcionalitását, remélve ezzel, hogy valamelyest sikerül visszaszorítani az ekkor már jelentős szerepet játszó Facebook térnyerését.
Sok funkciót és lehetőséget átvettek a nemzetközi oldaltól, így a „magyar Facebooknak” is nevezett portál igyekezett nyitni a fiatalabb internethasználók felé is.

Az iWiW alkalmas volt régi barátok felkutatására, kapcsolattartásra vagy akár új kapcsolódások kialakítására is egy rövid regisztráció és adatlap kitöltése után.

A 2012-es év ugyancsak nem az iWiW legsikeresebb esztendője lett. A felhasználói aktivitás drasztikus módon tovább csökkent, a korábban napi egy milliós látogatószámot is megélő portált végén már csak néhány százezer ember kereste fel.
A csökkenés nem a közösségi hálózatok iránti érdeklődés esetleges változásának tudható be, ugyanis ezzel egyidejűleg a Facebook továbbra is növekedett.

Az iWiW megpróbálta ezt a tendenciát lassítani, így az oldal aktív felhasználói időről-időre találkozhattak újításokkal, de a portál működtetői minden bizonnyal nem voltak könnyű helyzetben a Facebook nemzetközi csapatával szemben.

Az iWiW közösségi oldal 2014. június 30.-án végleg bezárta kapuit!!!

Miért is írtam ezt le, nézzük:

A Facebook amerikai alapítású közösségi hálózat, amely 2004. február 4-én kezdte meg működését. A Facebook a világ leggyakrabban használt szociális hálózatává vált a 2009. januári Compete.com rangsorolása alapján, az aktív havi felhasználók száma szerint, megelőzve a MySpace nevű közösségi oldalt. A következő mérföldkő 2012-es év amikor a cég tőzsdére lépett, majd ezzel egyidejűleg október 4-én a Facebook elérte az 1 milliárd regisztrált felhasználót. Nem hivatalos adatok alapján jelenleg a felhasználóinak száma 1,23 milliárd, a teljes internetpopuláció 38%-a!!! Több mint egymilliárd felhasználó használja mobiljáról is a Facebookot!!!

facebookiwiw.png


Azt ajánlom töprengjen el minden olvasó azon, hogy milyen rohanó és fejlődő világot élünk!

Az iWiW hamarabb létezett, véleményem szerint kereső funkciója kenterbe verte a Facebookét, s láthatjuk, olvashatjuk, hogy hova jutott, mert jött valami új, valami globális, valami irdatlan nagy lendülettel és sikertörténettel!

2011-ben kinevettem kollégámat, amikor azt mondta figyeld meg a Facebook gigamagasságokba fog törni, ma már nem nevetek rajta. Te se nevesd ki azt, aki a Kairos tárhely bérbeadás lehetőségét kínálja neked, mert sohasem tudhatjuk mit hoz a jövő!

A Kairos sikertörténete nincs megírva, ezt most élheted át karöltve velünk, egy hajóban evezve!
Légy része a sikertörténetnek, mert nincs mire várni, veled vagy nélküled, de a hálózat már világszinten épül több, mint 200.000 tárhely bérbeadóval.

Legyél sikeres! Legyél tárhely bérbeadó! Legyél Kairos Club tag és tudj meg többet a Kairosról!

Mi mindenben segítünk!

www.kairosclub.hu
info@kairosclub.hu