Ecc, pecc, kimehetsz...

holnap után beregelsz?

Ígértem, hogy nem hagyom szó nélkül a híres, nevezetes KISZAMOLO.HU oldal és blogíró górcső alá vételét! Már csak azért sem, mert KOS vagyok és minden olyan ütközetbe belemegyek, ami az igazságérzetemet zavarja! Igen zavarja, hogy egy noname ember valótlanságokat, csúnyább kifejezéssel élve blődségeket fogalmaz meg annak érdekében, hogy a sehol sem jegyzett blogjának népszerűséget avanzsáljon.

Nyilván jól csinálja, mert így jelenleg az egyik legnagyobb olyan kritikus oldallá nőtte ki magát, melyet előszeretettel osztogatnak a megmondóemberek és persze ezáltal eltérítve a bizonytalanokat. Gratulálok, hisz ez az írás is azt fogja eredményezni, hogy átkattintsanak oldalára, s átnyálazzák a megalapozatlan tényekkel teli írását.

Azt nem mondom, hogy a kommentek között ne lennének jó kérdések a Kairos Technologiessel kapcsolatban, de az ember ha választ is szeretne adni, azt nem igen teheti meg, mert ergo vagy szétszedik a "jól informált" informatikusok, vagy éppen a blogíró nem is hagyja jóvá a hozzászólást, ahogy tette azt nálam is.

Már az első pillanatban megkaptam ezt az irományt, pontosabban átküldték nekem, s már rögtön a bevezetőjében óriási ferdítéseket írt, amit másnap javíttattam vele! Lássuk csak:

kairos_cafolat.jpg

Reakciója a pénzügyi tanácsadó blogírónak: "Jó, akkor ezt javítottam." Mit is javít (azóta is folyamatosan)? Egy magát pénzügyi tanácsadónak felminősítő ember hitelességéről beszélünk! Javítgat! Ne javítgass komám, hanem mielőtt leírsz valamit, TÁ-JÉ-KO-ZÓD-JÁL!

Szerinted hiteles az az írás ami rögtön alapinformációktól sántít? Szerinted hiteles az az író, aki a nyilvánvaló alapinformációkkal sincs tisztában? Véleményem szerint nem, ezért nem is olvasom ezt az oldalt jó ideje. A bemásolt dialógusra is megtettem a tisztességes válaszaimat, de a blogíró rafinált, csak azokat a hozzászólásokat teszi közzé, ami számára kedvező! Ezért (is) látható csupa-csupa negatív hozzászólás egy két pozitív leírástól eltekintve.
Azóta a népes magyar Kairos táborban 5000-nél is több tárhelybérbeadó van, összesen 65.000-en a nagyvilágban. A tárhelybérbeadás dinamikusan nő, mert nem fog találni senki olyan cikket vagy állítást szerte a világhálón, amelyben azt olvasná, hogy a bérleti díjat ne fizetné meg a cég, ahogy azt ígéri.

Na, de tovább lépve ott vannak még a lelkes, még jobban informált hozzászólók - tisztelet a kivételnek - hisz vannak igazán jó kérdések is, amiket zöldfülűként, informatikához nem értőként én is feljegyzeteltem magamnak, hogy majd szemtől-szembe (ezt is) megkérdezzem Alex Kocherevtől a rendezvényen. Azonban a többsége a hozzászólásoknak a megmondóember kategóriájába sorolható. Nem próbálja ki, nem tesztel, hanem megmondja a frankót és még bele is fürkészi bejegyzésébe, hogy ő 10-20-30 éve informatikával foglalkozik. Lelke rajta, elismerem munkásságát, én ellenben nem szégyellem bevallani, hogy a számítástechnikához vajmi keveset értek. DE, azon emberek közé tartozom, aki nem vádol elsőre, hanem nyomoz, tapasztal, véleményt formál. A véleményünk jelen esetben nem egyezik, de az idő majd mindent eldönt!  Ők elvakultan szajkózzák a vélt igazukat menthetetlenül, így az egész oldal számomra úgy ahogy van vitára sem érdemes. A blogíró pénzügyi tanácsadóként tünteti fel magát, de lássuk milyen is Ő valójában?

Nézzük meg tüzetesebben a kiszamolo.hu blog weboldalt. Egy ilyen weboldalt egyszerűen és gyorsan létre lehet hozni. Ráadásul az ingyenes wordpress szerkesztővel készült. Azokat a minimális elvárásokat és törvényi előírásokat  sem teljesíti a weboldal, ami előírás lenne. Nem találtunk adatvédelmi és üzletszabályzatot a weboldalon annak ellenére, hogy ezt kötelező megadni, mivel "Támogatásként" bankkártyával utalhatunk összeget, vagy online rendelhetjük meg a pénzügyi tanácsadását. Ez több érdekes kérdést vet fel a jogszerű működéssel kapcsolatban. 
Véleményünk, hogy a blog írója úgy írta le a véleményét - minden konkrét tény és valóságtartalom nélkül - hogy a saját portája előtt sem tud rendet teremteni. Számomra kicsit muris.

Tudom azonnal felmerül bennetek, hogy a www.kairosclub.hu közösségi weboldalnak sincs adatvédelmi és üzleti szabályzata. A Kairos Club csak egy szimpla közösségépítő és tájékoztató weboldal. Semmilyen adatot nem kérünk be, ezért nem kell adatvédelmi és üzleti szabályzattal sem rendelkeznie. 

Azon weboldalaknak, amelyek bankkártyás fizetés lehetőséggel is rendelkeznek, további nagyon komoly törvényi előírásoknak kell megfelelnie a bankkártya adatok kezelésével kapcsolatban. Többedmagammal azzal kezdtem, hogy megnéztem ezeket a tényeket a kiszamolo.hu weboldalon, de nem találtam és attól a perctől kezdve nekem hiteltelenné vált ez az oldal és az abban leírtak.

Tovább menve a "Pénzügyi tanácsadás" menü rögtön azzal kezdődik, hogy 35.000 forintért szakmai tanácsadást ad az illető. Ez nem termékértékesítés, hanem tanácsadás. Mi a Kairosban a tanácsadást ingyen adjuk. Ráadásul a Standard csomag 125 dollárja kb 35.000 forint. Számunkra itt vált világossá, hogy az illetőnek lehet, hogy "SAVANYÚ LETT A SZŐLŐ". A Kairosnál ~35.000 forintért partnereink bérbe adhatják tárhelyüket, kapnak ingyenes szolgáltatást (biztonságos email) és részt vehetnek az ajánlói rendszerben is. Ugyanezért az összegért komoly pénzügyi tanácsadást ígér a blog írója. Számunkra nem derült ki, hogy pontosan mit várhatok a pénzügyi tanácsadás során, mire fizetnénk ki 35.000 forintot és nekünk milyen előnyünk lesz abból, ha igénybe vesszük a szolgáltatását.

Privát véleményünk, hogy amennyiben bármelyik banki, egyéb pénzügyi vagy biztosítási szolgáltatást igénybe akarjuk venni, ahhoz felesleges előtte 35.000 forintos tanácsadási díjat kifizetnünk.
Csak halkan kérdezzük meg:  Lehet, hogy ez a lehúzás vagy átverés?

A következő meglepetés akkor ért minket, amikor elolvastuk, hogy amennyiben vidékre kell menni a blog írójának a tanácsadás nyújtása céljából, akkor ki kell fizetni neki az útiköltségét. Azt nem találtuk meg, hogy az útiköltséget milyen km/forint áron kell kifizetnünk.

A Kairosban melyik bérbeadó kért pénzt azért, hogy elmondta tapasztalatát vagy tanácsot adott? Pedig néha az ország másik végébe is elutazunk.

További meglepetés is ért minket nyomozásunkkor. Az egyik menüpontban legörgetve az oldalt, megtaláltuk az illető nevét. Igaz itt sincs semmilyen elérhetősége csak az, hogy megrendelhetjük a pénzügyi tanácsadását és még egy érdekes módon feltüntetett email címet találtunk. Számunkra nem derült ki, hogy a 35.000 forintért mit kapunk cserébe vagy milyen garanciát vállal a pénzügyi tanácsadásért. Van-e nála 14 napos pénz visszafizetési garancia? Mert ugye tudjuk, hogy a Kairos ezt is biztosítja! Csak tessenek letesztelni!

Azt hiszem ezzel le is zárhatjuk a kiszámoló blog hamiskás történetét, mielőbb kívánjunk neki sok szerencsét a hirtelen jött hírnév meglovagolásához és még azt sem várjuk el, hogy helyesbítő blogbejegyzést publikáljon, mert az idő úgyis mindent eldönt helyette is! ;)

(2015. december 6-a, azaz az írásának megjelenése óta, folyamatosan kozmetikázza eredeti bejegyzését. Számomra nem a hitelesség kategóriája! Hajrá!)

www.kairosclub.hu

facebook_icon_svg.pngLÁJKOLD OLDALUNK!